29.09.2019 – 31.10.2019

Πλαγγόνες σε κόσμο χάρτινο

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2019, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας φιλοξενεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης την περιοδική έκθεση «Πλαγγόνες σε κόσμο χάρτινο».

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στις πλαγγόνες, τις κούκλες της αρχαιότητας και περιλαμβάνει αντίγραφα ευρημάτων από την όμορη Αμβρακία (σ. Άρτα) και πρωτότυπα ευρήματα από τη Νικόπολη, ώστε να αναδεικνύεται η εξέλιξη του παιχνιδιού από την κλασική στη ρωμαϊκή αρχαιότητα. Έμφαση δίνεται στις πλαγγόνες τόσο ως αντικείμενα-παιχνίδια όσο και ως καλλιτεχνικές δημιουργίες, οι οποίες εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να εμπνέουν τους καλλιτέχνες.

Για το σκοπό αυτό την έκθεση εμπλουτίζουν σύγχρονες πλαγγόνες, έργα των αδερφών Ρούλα και Σοφία Τζήμα, Πλαγγόνες …σε κόσμο χάρτινο, εμπνευσμένα από την κούκλα αυτή της αρχαιότητας. Από τον πηλό στο χαρτί, τα μικρά έργα τέχνης δημιουργούνται εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο χαρτί, υπηρετώντας ταυτόχρονα και «μία καλλιτεχνική προοπτική της ανακύκλωσης», όπως δηλώνουν οι ίδιες οι δημιουργοί.

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά, 09:00 – 16:30.
Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: Μαρία Καραμπά, αρχαιολόγος
Tηλ.: 2682 0 89892
Ε-mail: efapre@culture.gr

Βίντεο

Αρχείο

Μετάβαση στο περιεχόμενο