Ένα μουσείο για τη Νικόπολη

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης είναι θεματικό καθώς οι εκθέσεις του περιλαμβάνουν ευρήματα αποκλειστικά από τα μνημεία της ομώνυμης πόλης της αρχαιότητας. Κεντρικός στόχος είναι η σύνδεση του μουσείου με τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης.

Ένα μουσείο για τη Νικόπολη

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης είναι θεματικό καθώς οι εκθέσεις του περιλαμβάνουν ευρήματα αποκλειστικά από τα μνημεία της ομώνυμης πόλης της αρχαιότητας. Κεντρικός στόχος είναι η σύνδεση του με τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης.
Άποψη της εισόδου στον εκθεσιακό χώρο/ View of the entrance of the exhibition

Μόνιμη Έκθεση

Η μόνιμη έκθεση παρουσιάζει τις κυριότερες πτυχές της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής των κατοίκων της Νικόπολης, μιας πόλης-σύμβολο της μεγαλειώδους νίκης που πέτυχε ο ιδρυτής της και πρώτος Ρωμαίος αυτοκράτορας, Οκταβιανός, επί του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας (ναυμαχία Ακτίου, 31 π.Χ.).

περισσότερα

Το μουσείο αλλιώς

Ένα μουσείο διαφορετικό, με έκθεση ψηφιακή, παρουσιάζει στο ευρύ κοινό αρχαιότητες που παραμένουν στο χώρο της αποκάλυψής τους, ως οργανικό τμήμα των μνημείων, ευρήματα νέα που έρχονται στο φως από τις συνεχιζόμενες έρευνες στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης αλλά και ευρήματα παλαιότερα που φυλάσσονται στις αποθήκες του μουσείου.

περισσότερα

Έκθεμα του μήνα

Κάθε μήνα ένα αντικείμενο της μόνιμης έκθεσης του ΑΜΝ επιλέγεται με τη συμμετοχή των φίλων του μουσείου και «συστήνεται» στο ευρύ κοινό. Μέσα από κείμενο, εικόνες και βίντεο παρουσιάζεται η ταυτότητα του, δηλαδή ο τρόπος, ο τόπος και η χρονολογία που αποκαλύφθηκε, αλλά και η χρήση, η ερμηνεία και ο συμβολισμός του.

περισσότερα

Περιοδικές εκθέσεις

Ανοιχτό και φιλόξενο το μουσείο πραγματοποιεί περιοδικές εκθέσεις προσκαλώντας την τοπική και την ευρύτερη κοινωνία στους χώρους του. Οι εκθέσεις διοργανώνονται είτε με αφορμή τον εορτασμό επετειακών εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού είτε για να προβάλουν νέα ευρήματα και δεδομένα για τη ζωή στη Νικόπολη και την αρχαιότητα γενικότερα, τόσο μακρινή αλλά και τόσο σύγχρονη ταυτόχρονα …

περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο