10.04.2019 – 18.05.2019

Μεσόγειος, η θάλασσά μας

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας φιλοξενεί -σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας- την περιοδική έκθεση του Ιταλού καλλιτέχνη Beppe Labianca, «Μεσόγειος. Η θάλασσά μας».

Η Μεσόγειος, χαρακτηρίζεται ως σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών στις όχθες της οποίας συναντήθηκαν οι «ανατολικοί» και «δυτικοί» πολιτισμοί. Ακριβώς αυτή η θεματική αποτέλεσε την έμπνευση του καλλιτέχνη. Περιλαμβάνει πρωτότυπα έργα από λεπτά φύλλα οξειδωμένου σιδήρου, σε φυσικό μέγεθος, επιζωγραφισμένα. Τα έργα αποδίδουν παραλλαγές ανθρώπινων και μυθικών μορφών με έντονο συναίσθημα και συμβολικό χαρακτήρα.

Ο καλλιτέχνης επιχειρεί να αποδώσει μέσα από τα έργα του εικόνες και καταστάσεις της επικαιρότητας, όπως η σκληρή πραγματικότητα της μετανάστευσης-προσφυγιάς, αλλά και αλληγορικές, όπως η υπέρβαση της πραγματικότητας με ανθρώπινες μορφές, μεταφυσικές συνθέσεις και μυθικά πλάσματα.

Η έκθεση ξεκινώντας από τον χώρο υποδοχής αναπτύσσεται διαδοχικά στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου και καταλήγει στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά, 09:00 – 16:30.
Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: Πολυξένη Μπάρκα – Γεωργία Πεταρούδα, αρχαιολόγοι
Tηλ.: 2682 0 89892
Ε-mail: efapre@culture.gr

Αρχείο

Μετάβαση στο περιεχόμενο