18.05.2016 – 18.06.2016

Τοπία της Νικόπολης

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Στόχος του εορτασμού είναι «η ενίσχυση της μόρφωσης, η προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, η ειρήνη και η συνεργασία μεταξύ των λαών».

Το θέμα του εορτασμού για το έτος 2016 είναι «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία». Τα μουσεία είναι άμεσα συνδεδεμένα με το τοπίο που τα περιβάλλει. Κύρια αποστολή τους είναι η διατήρηση και η διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, είτε αυτή βρίσκεται μέσα στο κτιριακό κέλυφος του μουσείου, είτε έξω από αυτό.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, συμμετέχοντας και τη φετινή χρονιά στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Πρέβεζας -η οποία από το 2008 συμβάλει ουσιαστικά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης αλλά και στην ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς- έκθεση φωτογραφίας με ειδικότερο θέμα: «Τοπία της Νικόπολης». Έχοντας σαν στόχο την άμεση επικοινωνία και αλληλεπίδραση του κοινού με το μουσείο, οι φωτογραφίες της έκθεσης προέρχονται από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι φωτογράφησαν τοπία και μνημεία της Νικόπολης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016, στις 19:00 στους αίθριους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νικόπολης. Στις 19:45 οι επισκέπτες του μουσείου θα απολαύσουν τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου της Πρέβεζας σε μια μουσική παράσταση στον αύλειο χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά, 09:00 – 15:00.
Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: Πολυξένη Mπάρκα – Γεωργία Πεταρούδα, αρχαιολόγοι
Tηλ.: 2682 0 89890
Ε-mail: efapre@culture.gr

Αρχείο

Μετάβαση στο περιεχόμενο