28.09.2014 – 31.10.2014

Η μέτρηση του χρόνου στη ρωμαϊκή Νικόπολη

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας θα φιλοξενήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης την περιοδική έκθεση εποπτικού υλικού με τον ειδικό τίτλο «Η μέτρηση του χρόνου στη ρωμαϊκή Νικόπολη».

Στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης παρουσιάζεται στο κοινό εποπτικό υλικό αποτελούμενο από 4 poster με πληροφορίες καθώς και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο. Οι πληροφορίες αφορούν στα Άκτια, ιερούς πεντετερικούς αγώνες της Νικόπολης, το ρωμαϊκό ημερολόγιο, τις ονομασίες των μηνών αλλά και τη μέτρηση του χρόνου με βάση τις Ακτιάδες, προς τιμήν των αγώνων που διεξάγονταν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού “Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς” (ΕΗΠΚ). Οι ΕΗΠΚ θεσπίστηκαν επίσημα ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991 και υποστηρίζονται από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η χώρα μας συμμετέχει στο πρόγραμμα από το 1996.

Η Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που είναι ο εθνικός συντονιστής του προγράμματος, έχει διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο στίγμα εορτασμού με θεματολογία που αλλάζει ανά διετία δίνοντας έμφαση στο νεανικό κοινό αλλά και στην υψηλής ποιότητας παρεχόμενη πληροφορία, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 28.09.2014, στις 11:30.

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά, 09:00 – 15:00.
Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: Πολυξένη Μπάρκα, Αθανασία Κεραμάρη, αρχαιολόγοι
Tηλ.: 2682 0 89890
Ε-mail: efapre@culture.gr

Αρχείο

Μετάβαση στο περιεχόμενο