ΔΗΜΟΤΙΚΟ & ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Αγαλματάκια ακούνητα

2013-2016

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον τίτλο «Αγαλματάκια Ακούνητα, Χαμογελαστά και Πολύχρωμα» παρουσιάζει στους μαθητές τα γλυπτά που περιλαμβάνονται στη μόνιμη έκθεση του μουσείου εστιάζοντας σε θέματα που αφορούν στην αρχική τους μορφή και τη χρήση χρωμάτων στην εξωτερική τους επιφάνεια.

Πραγματοποιείται στους χώρους της μόνιμης έκθεσης και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του μουσείου.

Απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου.

ΣΤΟΧΟΣ

Το πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές την ύπαρξη και χρήση της πολυχρωμίας στις επιφάνειες των γλυπτών, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα υλικό που εκτίθεται στις αίθουσες του μουσείου.

Οι μαθητές κινούνται στους χώρους της μόνιμης έκθεσης αναζητώντας αγάλματα και άλλες κατηγορίες γλυπτών (πχ. αρχιτεκτονικά) που εικονίζουν θεούς και ήρωες της αρχαιότητας, φυτικά και ζωικά μοτίβα.

Επιδιώκεται με τον τρόπο αυτό η προβολή της μόνιμης έκθεσης και η γνωριμία των μαθητών με τα εκθέματα που την απαρτίζουν και γενικότερα η εξοικείωση τους με τον μουσειακό χώρο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινάει με περιήγηση και θεματική ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση του μουσείου, εστιάζοντας στα αγάλματα και τα αρχιτεκτονικά γλυπτά.

Ακολουθούν δημιουργικά παιχνίδια κίνησης και παρακολούθηση σχετικού οπτικοακουστικού υλικού.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εικαστικό εργαστήρι όπου οι μαθητές καλούνται να παίξουν με τα χρώματα και τις μορφές, προκειμένου να κατανοήσουν την χρήση της πολυχρωμίας κατά την αρχαιότητα, και να ζωγραφίσουν το δικό τους έργο εμνπυνεσμένο από τα γλυπτά της έκθεσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Υπεύθυνοι προγράμματος: Γ. Πεταρούδα & Π. Μπάρκα
Τηλ: 26820 89890
E-mail: efapre@culture.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο