15 Ιουλίου, 2021

🎭 ΟΙ “ΒΑΚΧΕΣ” ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ


“Β Α Κ Χ Ε Σ”  του Ευριπίδη

ΩΔΕΙΟ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ | 15.07.2021, 19:30

Η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα», η Εταιρεία Τέχνης «Ars Aeterna» και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την τραγωδία του Ευριπίδη ΒΑΚΧΕΣ, την Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 και ώρα 19.30 στο Ωδείο της Νικόπολης.

🙂 Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, απαιτείται όμως, η προμήθεια Πρόσκλησης-Δελτίου Εισόδου. Περιορισμένος αριθμός προσκλήσεων θα διατίθεται καθημερινά -εκτός Τρίτης- στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης κατά τις ώρες 08:00 – 20:00.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, κατά την προσέλευση και αποχώρησή σας από τον αρχαιολογικό χώρο.

🎭 Η Π Α Ρ Α Σ Τ Α Σ Η

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο θεός Διόνυσος καταφθάνει στη Θήβα, την πατρίδα της μητέρας του, έχοντας μαζί του τις πιστές του ακολούθους, για να επιβάλει τη δική του Θρησκεία και να τιμωρήσει όλους όσοι είναι εμπόδιο στο δρόμο του, τολμώντας να τον αμφισβητήσουν. Διαβρώνει ακόμα και την ιερή σχέση μάνας-γιού, εμφυσώντας τη θεϊκή του Μανία στις γυναίκες της Θήβας.
Με την βίαιη επιβολή της νέας θρησκείας, επιφέρεται η ισοπέδωση του Βασιλικού Οίκου της πόλης των Θηβών. Οι εναπομείναντες ήρωες της τραγωδίας αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της εξορίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη
Δραματουργία: Μάνος Λαμπράκης, Νικαίτη Κοντούρη
Σκηνικά – Κοστούμια: Λουκία Μινέτου
Μουσική σύνθεση & διδασκαλία: Θραξ-Punks
Χορογραφία: Ανδρονίκη Μαραθάκη
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Α΄ βοηθός σκηνοθέτιδας: Θάλεια Γρίβα
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Κατερίνα Κανελλοπούλου
Σύμβουλος δραματολόγος: Νίκος Μαθιουδάκης
Επιστημονική σύμβουλος: Κατερίνα Διακουμοπούλου
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού
Διεύθυνση παραγωγής: Σταμάτης Μουμουλίδης
Παραγωγή: Ars Aeterna – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων

Παίζουν: Άκης Σακελλαρίου (Διόνυσος), Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Πενθέας), Κωνσταντίνα Τάκαλου (Αγαύη), Ιωάννα Παππά (Τειρεσίας), Δημήτρης Πετρόπουλος (Κάδμος), Κωνσταντίνος Ασπιώτης (Αγγελιοφόρος)

Χορός Βακχών: Θάλεια Γρίβα, Σμαράγδα Κάκκινου, Ελένη Στεργίου, Φραγκίσκη Μουστάκη, Ιουλία Γεωργίου, Σοφία Κουλέρα, Ιωάννα Τζίκα

Σας περιμένουμε!

🌻🌻🌻

Δείτε την Αφίσα

SHARE THIS POST

Μετάβαση στο περιεχόμενο