20 Φεβρουαρίου, 2021

ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: ΡΩΜΑΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ


Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη, 23.02.2021, ώρα 19:00 μμ. θα πραγματοποιηθεί δωρεάν διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο “Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Ρωμαϊκό θέατρο Νικόπολης”, αφιερωμένη στο θέατρο της Νικόπολης και το έργο ανάδειξής του, που υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Το Megaron Plus και το Σωματείο «Διάζωμα» εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους για την καλλιτεχνική περίοδο 2020-2021 με τη διαδικτυακή σειρά ομιλιών «Πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου», στο πλαίσιο του κύκλου Megaron Online, η οποία περιλαμβάνει τέσσερις διαλέξεις για τα αρχαία θέατρα Νικόπολης (23.02.2021), Κασσώπης (30.03.2021), Αμβρακίας (15.04.2021) και Γιτάνων (18.06.2021).

Η φετινή περιήγηση αρχίζει με την εκδήλωση «Παραμερίζοντας το πέπλο του χρόνου: Ρωμαϊκό θέατρο Νικόπολης» και δύο ομιλίες:
«Tο έργο ανάδειξης του μεγάλου θεάτρου Νικόπολης» της Ανθής Αγγέλη, προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας
«Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μεγάλου θεάτρου Νικόπολης / φάση Β΄: Η εξέλιξη του έργου» του Ευάγγελου Παυλίδη, υπεύθυνου έργου και επικεφαλής της ομάδας επίβλεψης. Προλογίζει  ο πρόεδρος του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος, o οποίος έχει αναλάβει επίσης τον συντονισμό της συζήτησης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ζωντανή μετάδοση και θα είναι διαθέσιμη πέντε λεπτά πριν την έναρξή της και για 48 ώρες:
– στο κανάλι του Μεγάρου στο YouTube
– στο λογαριασμό του στο FaceBook
– και στην επίσημη ιστοσελίδα του “Μέγαρο Μουσικής Αθηνών”


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας υλοποιεί -στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου- τo έργο «Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (Β΄ Φάση)». Οι σχετικές εργασίες υλοποιούνται με βάση μελέτες που έχουν παραχωρηθεί  από το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και εξελίσσονται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς. Έχουν σχεδόν πλήρως ολοκληρωθεί οι εργασίες ανασκαφής και αποκάλυψης του μνημείου και συνεχίζονται εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξής του, με τελικό στόχο την απόδοση του στο κοινό.

 

SHARE THIS POST

Μετάβαση στο περιεχόμενο