18 Μαΐου, 2021

🌸 ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2021


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης συμμετέχει στον ψηφιακό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2021 με τις ακόλουθες δράσεις:

#Γνωρίζετε ότι;
Για τους φίλους του ΑΜΝ δημιουργήσαμε μια ψηφιακή εκπαιδευτική εφαρμογή, εμπνευσμένη από την ενότητα της σελίδας μας «Γνωρίζετε ότι …» . Η εφαρμογή περιλαμβάνει σύντομα παζλ-κουίζ πολλαπλών επιλογών, η λύση των οποίων αποκαλύπτει σταδιακά μία διαδραστική εικόνα του μνημείου με το οποίο επιλέγετε να παίξετε κάθε φορά. Η εικόνα διαθέτει ενεργά σημεία που παρέχουν επιπλέον εικόνες και πληροφορίες για μεμονωμένα τμήματα του μνημείου.
Δείτε την εφαρμογή εδώ: Γνωρίζετε ότι;

#Το Μουσείο Αλλιώς
Ένα μουσείο διαφορετικό, με έκθεση ψηφιακή, παρουσιάζει στο ευρύ κοινό αρχαιότητες που παραμένουν στο χώρο της αποκάλυψής τους, ως οργανικό τμήμα των μνημείων, ευρήματα νέα που έρχονται στο φως από τις συνεχιζόμενες έρευνες στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης αλλά και ευρήματα παλαιότερα που φυλάσσονται στις αποθήκες του μουσείου. Η ενότητα εγκαινιάζεται με τον “ΑΠΟΛΛΩΝΑ της Νικόπολης”, γλυπτό που ήρθε στο φως το 2008 και δεν περιλαμβάνεται στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου. Το 2008, κατά τη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας στην οικία του εκδίκου Γεωργίου ήρθε στο φως το κεφάλι του αγάλματος. Πέντε χρόνια αργότερα, το 2013, αποκαλύφθηκε το ανώτερο τμήμα του κορμού του.
Δείτε αναλυτικά εδώ: Ο Απόλλωνας της Νικόπολης

# Έκθεμα του μήνα. Ψηφιακή παρουσίαση
Μέσα στο περιβάλλον μίας αίθουσας ψηφιακής του ΑΜΝ παρουσιάζονται συνολικά όλα τα εκθέματα του μήνα των ετών 2020-2021. Οι εικόνες και τα κείμενα της αίθουσας είναι διαδραστικά σημεία, πατήστε πάνω τους για να δείτε επιπλέον πληροφορίες. Για να περιηγηθείτε στη ψηφιακή αίθουσα, πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο: Ψηφιακό Μουσείο

Σημειώσεις:
🔹 Προτείνεται η χρήση υπολογιστή για καλύτερη περιήγηση.
🔹 Μπορείτε να αναζητήσετε οδηγίες χρήσης στο κάθετο μενού πάνω αριστερά
[Πατώντας πάνω στο εικονίδιο με τις πατούσες μπορείτε να προχωρήσετε, κρατώντας πατημένο το αριστερό κουμπί του ποντικιού περιστρέφεστε δεξιά-αριστερά, με ένα κλικ πάνω σε εικόνα/κείμενο μεταφέρεστε μπροστά της και με δεύτερο κλικ πάνω της εμφανίζονται επιπλέον πληροφορίες].
🔹 Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την κάτοψη της αίθουσας (εικονίδιο στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης) για να περιηγηθείτε στην ψηφιακή αίθουσα (κάνοντας κλικ στο σημείο στο οποίο επιθυμείτε να βρεθείτε).


ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ. Ο θεσμός.

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 την 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Κάθε χρόνο ο εορτασμός είναι αφιερωμένος σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση».
Περισσότερα εδώ: ICOM. Ελληνικό Τμήμα

🌸 Η είσοδος στο μουσείο είναι ελεύθερη. 🌸

Αφίσα

SHARE THIS POST

Μετάβαση στο περιεχόμενο