10 Ιουνίου, 2022

🔎 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

17 – 19 IOYNIOY 2022

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Αρχαιολογίας 2022 (Journées européennes de l’archéologie)

Το 2010 το γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού θέσπισε τις Εθνικές Ημέρες Αρχαιολογίας. Εννέα χρόνια αργότερα, το 2019, ο θεσμός έλαβε πανευρωπαϊκή διάσταση και μετονομάστηκε σε Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας (European Archaeology Days).

Βασικός στόχος του εορτασμού είναι να προβάλει το αρχαιολογικό έργο στο ευρύ κοινό, να αναδείξει την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και να προσεγγίσει το ευρύ κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ .

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, στο πλαίσιο του παραπάνω εορτασμού, σχεδίασε δύο δράσεις για τη μαθητική κοινότητα και το ευρύ κοινό.

Αρχαιολόγος για μια μέρα!

Αλήθεια, πως γίνεται η ανασκαφή; Ποιοι συμμετέχουν; Τι είναι ο κάνναβος; Έχει ημερολόγιο η ανασκαφή; Οι ομάδες κεραμικής τι είναι; Και τα ειδικά ευρήματα;

Αυτά και πολλά ακόμη μυστικά της ανασκαφικής έρευνας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν οι μικροί φίλοι του ΑΜΝ. Σε ρόλο αρχαιολόγου θα κάνουν οι ίδιοι «ανασκαφή» σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην αυλή του μουσείου: θα αποκαλύψουν ευρήματα, θα τα φωτογραφήσουν, θα τα καταγράψουν, θα τα συντηρήσουν, θα τα σχεδιάσουν

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων (Γ – Στ) του Δημοτικού και θα έχει διάρκεια περίπου 1,5 ώρα. Απαιτείται η δήλωση συμμετοχής, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Απαραίτητα: καπελάκια και ρούχα «εργασίας»!

Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης
Παρασκευή, 17.06.2022, ώρα 10:00
Πληροφορίες – Δήλωση Συμμετοχής: Μαρία Καραμπά, 26820 89892
Περισσότερα


Μια βόλτα στην Κασσώπη

Η δράση σας προσκαλεί σε μία πρωινή βόλτα στην Κασσώπη, τη σημαντική αυτή ηπειρωτική πόλη, έδρα του θεσπρωτικού φύλου των Κασσωπαίων. Η περιήγηση στην αρχαία πόλη πέρα από τον κυρίως οικιστικό πυρήνα, θα εστιάσει στο πρόσφατα ερευνημένο και εν μέρει αποκατεστημένο θέατρο.

Η ξενάγηση απευθύνεται στο ευρύ κοινό και θα έχει διάρκεια περίπου μίας ώρας. Σημείο συνάντησης ορίζεται η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου της Κασσώπης.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αρχαιολογικός Χώρος Κασσώπης
Παρασκευή, 17.06.2022, ώρα 10:00
Πληροφορίες – Δήλωση συμμετοχής: 26820 89890
Περισσότερα


Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη

Σας περιμένουμε!

Η Προϊσταμένη της Εφορείας
Ανθή Αγγέλη
Αρχαιολόγος

Η Αφίσα της δράσης
Το πρόγραμμα ανά χώρα


 

SHARE THIS POST

Μετάβαση στο περιεχόμενο